Persoonlijk advies? We staan voor u klaar, bel ons op +31 (0) 88 555 3 555

Vlees tapas

Ham

Hieronder vindt u onder andere verschillende soorten Spaanse hele hammen. De hammen zijn van hoge kwaliteit en dat proeft u! De hele hammen worden geleverd met standaard en mes. Ook hebben we heerlijke Italiaanse ham, ofwel prosciutto, in ons assortiment. Laat het u smaken!

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.

Spaanse ham

Wat met name vaak wordt gegeten zijn de tapas serranoham en Spaanse Iberico ham. Deze Spaanse hammen zijn het meest lekker om vlak van tevoren aan te snijden, om ze zo meteen vers van het mes te eten. Of u nu kiest voor de tapas Serrano ham of Iberico ham, u zult gegarandeerd een ham van hoogwaardige kwaliteit in huis halen.

Rauwe ham

Rauwe ham betekent in dit geval dat de ham niet gebakken, gebraden, gegrilld, gekookt, gestoomd of geroosterd is. Wel wordt rauwe ham gerijpt (gedroogd), en vaak gezouten en/of gerookt. Spanje en Italië staan er bekend om; deze landen produceren de beste rauwe hammen. Parmaham of Prosciutto di Parma in het Italiaans is een op traditionele wijze gedroogde rauwe ham uit de provincie Parma. Serranoham en Iberico ham zijn twee bekende soorten Spaanse hammen, die rauw kunnen worden gegeten. Beiden zijn een populaire soort tapas rauwe ham. De hammen zijn van hoogwaardige kwaliteit, delicaat en smaakvol.  

Serranoham

Oorspronkelijk is serrano ham afkomstig uit de Spaanse bergen (Serrano is spaans voor "gebergte”) waar de ham destijds in de berglucht droogde. Serranohammen worden nu, na een pekelbad met kruiden, ongeveer 10 maanden opgehangen in een ruimte waar de temperatuur eerst koel is en langzaam toeneemt tot 30 graden Celcius. Dit zorgt ervoor dat de vochtigheid afneemt en de hammen uitdrogen. Serranoham tapas heeft een zachte, licht gezouten smaak, is rijk aan ijzers en eiwitten en vetarm. 

Ibericoham

Iberico ham tapas wordt ook wel de koning onder de Spaanse hamsoorten genoemd. De poten van Iberico varkens worden eerst gepekeld in zeezout, waarna de ham wordt opgehangen om 7 tot 8 maanden te drogen. Hierna rijpen de hammen nog 12-24 maanden in grote opslaghallen met een hoge luchtvochtigheid en een soort microcultuur van schimmels. Het zorgvuldige, lange bereidingsproces zorgt voor de bijzondere smaak van de ham. Een hapje rauwe ham van deze soort is een ware delicatesse. De smaak is vol, complex en nootachtig.

Rauwe ham hapjes

Serveer gesneden rauwe ham als aperitief hapjes op een plank, al dan niet gecombineerd met andere tapas. Vers van het mes komt de smaak het beste tot haar recht.