Persoonlijk advies? We staan voor u klaar, bel ons op +31 (0) 88 555 3 555

Antipasti

Antipasti

Smaakvol en gezond: onze diverse soorten antipasti uit Sicilië. We hebben onder andere olijven, pesto, zongedroogde tomaten en gegrilde artisjokken, op smaak gemaakt met heerlijke oliën en verse kruiden. Serveer ze als aperitief of naast verschillende tapas en uw favorietje drankje!

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.

Soorten antipasti

Antipasti zijn Italiaanse hapjes, die vaak als aperitief worden gegeten. Antipasti betekent dan ook letterlijk ‘voor de maaltijd’. Echter kan antipasti ook als tussendoortje worden gegeten. Lekker bij een borrel en meestal ook nog gezond!

In elk Italiaans restaurant staan antipasti op de menukaart. Ook op Italiaanse markten worden vaak verschillende soorten antipasti verkocht, zoals bijvoorbeeld gegrilde artisjokken, olijven en zongedroogde tomaten. Deze soorten antipasti zijn erg smaakvol door de combinatie van olijfolie en kruiden waarin zij worden bewaard. De meeste antipasti passen goed in een vegetarische leefstijl. Vaak worden populaire antipasti in Italië ook op feestjes en bruiloften geserveerd.

 

De lekkerste antipasti

De antipasti uit ons assortiment komt uit Sicilië. Op Sicilië zijn vis- en schelpdieren, olijven, salami, groenten en kaas de meest voorkomende antipasti. Hiernaast kent  het landschap vele olijfgaarden. Je vindt op Sicilië dan ook de lekkerste extra vergine olijfolie, evenals heerlijke olijven.

Een bijzondere en zeer smaakvolle olijf is de Nocellara del Belice. Deze wat grotere olijfsoort komt uit Castelvetrano. Hij heeft heeft een heldergroene kleur en een milde, wat romige smaak. Een gewilde, populaire en uitzonderlijke tafel olijf! De Nocellara del Belice olijven bevatten weinig zout en hebben een wat stevige bite