Persoonlijk advies? We staan voor u klaar, bel ons op +31 (0) 88 555 3 555

Kaas

Kaas

Op zoek naar lekkere en bijzondere kaas? Wij hebben kazen uit diverse landen in ons assortiment. Allemaal geschikt om te serveren op een kaasplankje, naast bijvoorbeeld een glas wijn. Ook hebben we kazen die heel geschikt zijn om te raspen en toe te voegen aan uw gerecht. Proef en geniet!

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.

Populaire kaas

Er zijn vele soorten kazen met ieder hun eigen smaak. Bij ons vindt u heerlijke koemelk- en schapenkazen uit verschillende landen, zoals Emmentaler en Pecorino.

Schapenkaas

In verschillende landen over de wereld eet men schapenkaas. De schapenkazen die wij in het assortiment hebben zijn Manchego, Pecorino Romano en Pecorino Sardo Stagionato. Ook onze feta kaas is gedeeltelijk van schapenmelk gemaakt.

Pecorino kaas

Pecorino is de verzamelnaam voor diverse Italiaanse schapenkazen. De naam stamt af van het Italiaanse woord ‘’pecora’’, wat schaap betekent. Deze categorie schapenkaas kent verschillende varianten, qua smaak en hardheid. Dit is mede afhankelijk van hoe lang de kazen zijn gerijpt.

Pecorino Romano

Pecorino Romano is een van de oudste soorten kaas en komt oorspronkelijk uit het gebied rondom Rome. Pecorino Romano staat bekend om haar harde structuur en zoutachtige smaak. Dit komt omdat de kazen tijdens bereiding in zeewater worden gewassen. Tegenwoordig wordt Pecorino Romano vooral in Sardinië geproduceerd, net als Pecorino Sardo Stagionato, een iets minder hardere en minder zoute variant.

Parmigiano Reggiano kaas

Parmigiano Reggiano, ofwel ‘de enige echte’ Parmezaanse kaas, komt uit de regio Parma. De kaas heeft een typische smaak, die vaak wordt omschreven als rijk en pittig, in combinatie met een fruitig aroma. Parmigiano Reggiano is perfect om te schaven of raspen over de pasta of salade. Maar deze smaakvolle Italiaanse kaas komt ook uitermate goed tot zijn recht op zichzelf.

Tapas kaas

Elke kaas kan geserveerd worden als een tapas, ofwel borrelhapje kaas. Van Gouda kaas in kaaspuntjes, tot in blokjes gesneden Emmentaler. Geniet van uw kaas tapas in combinatie een heerlijke sap, goede wijn of port.

Kaasproeverij

Met de kazen uit ons assortiment kunt u een heerlijk kaasplankje samenstellen. Organiseer uw eigen kaasproeverij en serveer diverse stukjes kaas op een mooie houten plank. Proef de diverse kaas hapjes, naast noten en vers of gedroogd fruit.