Persoonlijk advies? We staan voor u klaar, bel ons op +31 (0) 88 555 3 555

Noten

Noten & gedroogd fruit

Geniet van onze exclusieve noten en gedroogd fruit van de beste kwaliteit. We hebben onder andere pistachenoten, walnoten en cashewnoten in ons assortiment. Eet een handjevol noten als snack of serveer ze op tafel naast andere delicatessen en een drankje. Gezond en lekker!

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.

Notenmix

Noten zijn dopvruchten en bevatten veel ijzer, vitamine B en onverzadigde vetten. Ze zijn dus niet alleen erg lekker, maar ook gezond, met name de rauwe variant. Noten worden gebrand, geroosterd en/of gezouten om meer smaak te geven aan de noten. Er zijn verschillende varianten van de notenmix, zoals een luxe notenmix of de combinatie met chocolade of gedroogd fruit.

Borrelnoten

Noten zijn perfect om te serveren bij de borrel, vandaar ook dat men spreekt van borrelnoten. De meeste mensen denken meteen aan pinda’s, maar dit zijn eigenlijk peulvruchten. Enkele populaire zijn amandelen, pistachenoten, walnoten en hazelnoten.

Pistachenoten

Pistachenoten komen oorspronkelijk uit Groot Iran (Iran en Irak samen). De noten van de Het aantal calorieën van pistachenoten is vergeleken met andere noten laag. Daarentegen bevatten ze veel antioxidanten, eiwitten, vitaminen en mineralen, wat pistache noten één van de gezondste notensoorten maakt.

 

Gedroogd fruit

Gedroogd fruit is een ideale snack, het is rijk aan voedingsvezels en antioxidanten. Daarnaast bevatten gedroogde vruchten veel vezels, vitamine B, ijzer, magnesium en kalium. Een bijkomend voordeel aan gedroogd fruit is de lange houdbaarheid. Een gedroogde fruitmix is, naast de combinatie met noten, ook heerlijk in yoghurt.

Rozijnen

Rozijnen zijn gedroogde druiven en oorspronkelijk ontstaan om druiven langer te kunnen bewaren. Er zijn lichte en donkere rozijnen, maar alle rozijnen worden van witte druiven gemaakt. Rozijnen zijn een zoeter dan druiven, dit komt door het lagere vochtgehalte. Rozijnen zijn lekker op zichzelf, maar ook in combinatie met verschillende noten en gerechten. 

 

Gevulde dadels

Dadels zijn (steen)vruchten die komen van trossen van de dadelpalm, een boom die oorspronkelijk te vinden was in Mesopotamië en langs de Nijl in Egypte. Dadels zijn erg gezond; ze bevatten veel vitamines, mineralen en vezels. Gevulde dadels zijn een populaire tapas. Zo wordt de tapas dadels vaak gevuld met roomkaas of geitenkaas. Maar ook op zichzelf is de dadel een heerlijk zoete en gezonde snack.