Persoonlijk advies? We staan voor u klaar, bel ons op +31 (0) 88 555 3 555

Herfstwijnen

Herfst
Welke wijn moet u drinken nu de dagen korter worden, de avonden langer en de bladeren van de bomen kunnen vallen? Het antwoord daarop is simpel; waar u zin in heeft.
Toch zouden we graag wat wijnen voorstellen, die passen bij dit kleurrijke herfst seizoen.

Heerlijke kruidige, volle wijnen die een verademing zijn als u natgeregend thuis komt.
Geen frisse en fruitige witte, maar stevige jongens voor als u een filmpje wilt kijken op de bank. Heerlijke geconcentreerde rode wijnen, ruikend naar bos en paddenstoelen, die uitstekend passen bij wat we nu zo graag eten.

Wat is nou lekkerder dan op een regenachtige dag
uzelf te verwennen met een prachtige fles wijn?

Uit onze grote selectie lichten we een aantal wijnen uit, die we goed bij dit onstuimige seizoen vinden passen:

Onze Cru de Beaujolais Brouilly is een fantastische sappige wijn, met aardse tonen die u doen denken aan een boswandeling. De wijn is geweldig zacht en mooi te combineren met vele soorten gerechten.

Diezelfde aardse tonen en sappigheid is ook te vinden in de Blauer Portugieser. Deze plezierige en doordrinkbare Oostenrijker is soepel en fruitig maar behoudt kracht en is vooral erg smaakvol.

Rode Rhône wijnen zijn voor mij herfst wijnen bij uitstek. Onze Biologische Rhône zit vol gul rood fruit, maar heeft ook mooie tannines en een kruidig karakter. Fantastisch bij een mooie stoofpot! Liever nog uitbundiger? Onze Chateauneuf du Pape is waanzinnig geconcentreerd, kruidig en lang.

Pinot noir is de favoriete druif van dit seizoen. De sappige en gulle druif levert geweldige wijnen, met mooie complexiteit en zachte tannines. De ideale wijnen voor een gure herfst avond.

Drinkt u liever wit? Wat dacht u van onze zuid Franse Rhône Blanc, vol specerijen en mineralen, onze heerlijke romige Chardonnay, of waanzinnig rijpe en geconcentreerde Riesling grand Cru?

Proost!