Persoonlijk advies? We staan voor u klaar, bel ons op +31 (0) 88 555 3 555

Kerst wijn

Met kerst en de feestdagen doen we vaak extra ons best om onze gasten bijzondere en smaakvolle gerechten voor te schotelen. Het kerstdiner is een goed moment om eens uitgebreid te koken, en hier past een geschikte wijn bij. Deze wijn mag voor deze bijzondere momenten ook best iets speciaals zijn! Wij hebben verschillende bijzondere wijnen in ons assortiment die bijzonder geschikt zijn om bij uw kerstdiner te schenken. 

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.

Welke wijn waar bij

Elke gerecht, en dus elke gang van het diner vraagt om een andere wijn. Wij hebben het u makkelijk gemaakt door een onderscheid te maken in verschillende categorieën. Zo kunt u eenvoudig de wijnen voor uw diner uitzoeken. Via onderliggende pagina’s kunt u per gerecht een wijn uitzoeken. Zo is de perfecte wijn-spijs combinatie maken een gemakkelijke klus.

Kerstdiner

Een goed diner begint natuurlijk met een smakelijk en verfrissend aperitief. Een aperitief vergroot de eetlust en verschoont het smaakpallet van de mond. Wij bieden verschillende soorten aperitieven aan, zowel mousserend als verfrissend wit.

Bij het voorgerecht schenk je het liefst een wijn die lichter van karakter is dan die van het hoofdgerecht. In de verschillende pagina’s, verdeeld op soorten gerechten vindt u de ideale combinaties.

Bij het hoofdgerecht kunt u echt uitpakken. De rijkste, volste wijnen kunnen op tafel gezet worden. Bij rood vlees een stevige fles rode wijn, bij vis een lekkere witte wijn. Alle suggesties vindt u gerangschikt op gerecht op onderstaande pagina’s;

  • Wijn bij vlees; bij verschillende vleesgerechten passen verschillende wijnen. Bij elke soort en bereiding van vlees geven wij u de perfecte wijn suggestie, zodat u indruk kunt maken op uw gasten. Dit is ook lekkere wijn voor bij het gourmetten.
  • Wijn bij vis; bij vis, zeevruchten en bijvoorbeeld vissoep passen verschillende wijnen. Via deze pagina vindt u de beste wijn voor bij vis.
  • Wijn bij vegetarische gerechten; ook vegetarische gerechten zijn lekker te combineren met een goede wijn. Wij geven wat tips op deze pagina
  • Wijn bij Kaasfondue; bij kaasfondue drinken we graag een frisse wijn, die ook gebruikt kan worden om de kaasfondue te bereiden.
  • Wijn bij Aziatisch eten; Aziatisch eten is hip, en een geschikte wijn hier bij vinden is niet gemakkelijk. Wij helpen u op weg via deze pagina.

Om bij het dessert te nuttigen raden we bij verschillende desserts verschillende Dessertwijnen aan.

Wijn voor kerst bestellen

Wanneer u wijn voor kerst of een ander diner bestelt, houdt dan rekening met extra verzendtijd rond deze drukke periode. Hoewel het vaak goed gaat, zijn we betreft verzending overgeleverd aan de accuraatheid van de verzendende partij. Om zeker te zijn kunt u de wijnen het best een aantal dagen van te voren bestellen.

Advies op maat.

Komt u er echt niet uit? Neem even contact met ons op. We staan u graag te woord en bieden u graag wijnadvies op maat, afgestemd op uw te serveren gerechten.