Persoonlijk advies? We staan voor u klaar, bel ons op +31 (0) 88 555 3 555

Aperitief wijn

Een aperitief is een - vaak alcoholisch - drankje wat men drinkt voor aanvang van de maaltijd. Aperitief komt van het Latijnse woord “apire”, wat openen betekent. Het is bedoeld om eetlust op te wekken maar is vooral een gezellig moment om de glazen te laten klinken.

Om de smaakpapillen op te warmen en de eetlust te stimuleren zijn er natuurlijk legio aan cocktails, sterke dranken en wijnen. Een goede keuze kan zijn een een droge witte wijn, of mousserende wijnen.

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.

Aperitief wijn

Mousserende aperitief wijn

Mousserende wijn is de nectar van de goden, de start van het feest, de viering van het onmogelijke, de bevestiging van de liefde, hoop en overwinning. De spanning bij het ontkurken, de glimlach, de toost. De bubbel in het glas….het is mousserend geluk!

Champagne:

Champagne: Het ontkurken van een fles Champagne is erg feestelijk en het drinken van Champagne maakt het “pallet” van uw mond schoon, waardoor uw ontvankelijker wordt voor verschillende smaken.

Er zijn veel verschillende soorten Champagne, maar de meest geschikte variant is een Brut. Een brut Champagne bevat namelijk minder toegevoegd suiker dan andere typen Champagne en is dus minder zoet. Heeft u gasten die Brut Champagne al snel te straf vinden? Kies dan voor ons erg toegankelijke en vriendelijk geprijsde Jean Diot! Onze Grand Prieur heeft een typische “champagnesmaak”. Hij is wat uitgesprokener en heeft complexere tonen in de neus. Een geweldig aperitief is ook onze Grand prieur rosé. Hier zit wat meer Pinot Noir in, wat hem fruitiger en zachter maakt. Hierdoor is het niet alleen een geschikt aperitief, maar ook goed bij lichte maaltijden en bij fruitdesserts te drinken 

Cremant;

Cremants zijn mousserende wijnen die volgens de zelfde methode als Champagne gemaakt worden. Het verschil zit in de gebruikte druiven en de streek. Cremants hebben een geweldige prijs-kwaliteit verhouding, vaak vol van smaak. 

Prosecco: 

Prosecco is een mousserende wijn die fruitig en toegankelijk is. Iedereen lust prosecco, daarom is het een goed aperitief voor wanneer u een groep mensen te eten heeft die niet van zware wijnen houden. Prosecco is over het algemeen lichtvoetig en erg betaalbaar. 

Cava:

Cava hoort bij Catalonië en Barcelona, zoals BMW hoort bij Munchen en Gouda kaas bij Nederland. Reeds anderhalve eeuw wordt deze ‘Spaanse Champagne’ geproduceerd. Deze trouwe levensgezel vergezeld elke Spanjaard vanaf wieg tot graf. De doop, de trouw, de dood. Bij menig banket, familiefeest of viering bruist de Cava rijkelijk en is zo onlosmakelijk verbonden met de Spaanse en in het bijzonder de Catalaanse levensstijl.

 De traditie begon ooit toen Joseph Ravento, de toenmalige eigenaar van beroemde Codorniu wijnmakerij op promotie toer voor zijn toenmalige stille wijnen op bezoek was in de Champagne streek. Gebiologeerd en gefascineerd kwam hij terug in de Peñedes, probeerde en creëerde uiteindelijke zijn eigen ‘bubbel’ in 1872.  Sinds die tijd is het hard gegaan en heeft de op Champanoise geijkte productie stormende wijs de wereld al bubbelend veroverd. Onze Cava Rondel van Codorniuis een toegankelijk product met de klasse van een jarenlange traditie.