Persoonlijk advies? We staan voor u klaar, bel ons op +31 (0) 88 555 3 555

Mousserende wijnen

Mousserende wijn

Met een fles mousserende wijn kun je elk moment feestelijk maken. Van een complexe smaakvolle Champagne tot een bruisende Prosecco; een glas mousserende wijn is een synoniem voor feest. 

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.

Mousserend

Een ander woord voor mousserend is schuimend of bruisend. Het betreffen hier dus wijnen met bubbels. Deze bubbels in de wijn is opgelost koolzuur. Champagne is de bekendste mousserende wijn. Champagne mag alleen zo heten als het uit de gelijknamige streek in Frankrijk komt. Mousserende wijnen zijn erg feestelijk, geschikt om mee te proosten, maar ook heerlijk bij de maaltijd.

Mousserende witte wijn

Er zijn verschillende mousserende wijnen:

Deze schuimwijnen hebben wat overeenkomsten, maar ook veel verschillen. De grootste overeenkomt is natuurlijk het schuimende karakter van de wijn.

Franse Champagne

Champagne, wie kent het niet? Zo bekend zelfs, dat veel mensen elke schuimwijn Champagne noemen. Onterecht. Champagne moet altijd uit de Champagne streek komen, in het noorden van Frankrijk. Champagne is de bakermat van de mousserende wijnen. Al eeuwen wordt hier mousserende wijn gemaakt. De unieke bodem, de klimatologische omstandigheden en de kunde van de champagneboeren maakt Champagne tot de beste mousserende wijn ter wereld. Een goed gemaakte Champagne is een godendrank.

>Champagne 

Spaanse Cava

Cava is een Spaanse mousserende wijn. Spaanse cava wordt voornamelijk geproduceerd in de omgeving van Barcelona. Cava wordt gemaakt van lokale druiven. Cava wordt volgens de zelfde methode gemaakt als Champagne. Qua smaak zou je dus kunnen stellen de smaak van Cava in de buurt komt van Champagne, met herkenbare gist tonen. Toch is cava wat toegankelijker, makkelijker te drinken en wat minder complex, maar vooral: een stuk goedkoper dan Champagne.

>Cava 

Italiaanse Prosecco

In prosecco maken we onderscheid in Spumante en Frizzante. Frizzante heeft een mindere mousse dan Spumante. Bovendien heeft Spumante meer smaak, door de langere rijping. Reden te meer om altijd te kiezen voor Spumante. Juist deze mousse maakt de Prosecco zo aangenaam. Helaas is door de hoge accijnzen op mousserende wijnen boven de 3 bar Spumante een stuk duurder. Toch is dit het altijd waard. Drink dus zoals de Italianen; Drink Spumante prosecco.

>Prosecco