Persoonlijk advies? We staan voor u klaar, bel ons op +31 (0) 88 555 3 555

Cava

Cava is een Spaanse mousserende wijn. De meeste Cava wordt geproduceerd in de streek Penedès, in de buurt van Barcelona. Cava’s zijn fris, aangenaam en smakelijk. Cava wordt op de zelfde manier gemaakt als Champagne. 

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.

Cava wijn

Cava is een bruisende wijn uit het noorden van Spanje. De zon schijnt hier vaak uitbundig, waardoor de druiven goed kunnen rijpen, dit in tegenstelling tot Champagne. Het gevolg is dat Cava ook wat rijper van smaak is.

Cava wordt gemaakt volgens de Methode Traditionel, lokaal Método tradicional genoemd. Dit houdt in dat de wijn een tweede vergisting op fles krijgt. Daarnaast rijpt cava minstens 9 maanden in kelders. Deze methode is gelijk aan die in Champagne, waardoor Cava ook wel eens “Spaanse Champagne” genoemd wordt.

Cava heeft een fijne mousse, een zachte structuur en wat van geel fruit.

Spaanse cava

Cava kent een lange geschiedenis. Al in 1872 werd begonnen met de productie van Cava. Cordoniu, waarvan onze Cava’s een onderdeel zijn, was een voorloper van deze productie.

Cava wordt doorgaans gemaakt van de druivenrassen Macabeo, Parellada en Xarel-lo.

Soorten cava

We hebben een assortiment van verschillende soorten Cava. Op volgorde van oplopende mate van zoetheid zijn dit:

De Brut cava is de meest droge variant, met het minste restsuiker. Deze is fris en een erg geschikt aperitief, maar ook geschikt om bij lichte gerechten uit te schenken. Seco is net wat zachter en ronder. Dit maakt hem ook toegankelijker. Lekkere cava voor op een feestje. Semi seco, de meest zoete Cava is zacht zoet, met een heerlijke Mousse. Lekker voor de liefhebber van een wat zoetere wijn, geweldig bij een dessert!

Bij Drinkzz kunt u eenvoudig in een paar klikken Cava bestellen. Cava kopen was nog nooit zo makkelijk. Netjes verpakt, snel bezorgd. Geeft u Cava cadeau? Wij bezorgen het rechtstreeks naar de door u gekozen ontvanger.