Persoonlijk advies? We staan voor u klaar, bel ons op +31 (0) 88 555 3 555

Prosecco

Prosecco is een schuimende wijn uit Italië, waar hij geschonken wordt als een vriendelijk aperitief, of naast een licht gerecht genoten wordt. Prosecco is het toegankelijke alternatief voor Champagne. Laat de flessen maar knallen!

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.

Goedkoop alternatief voor Champagne: Prosecco

 

Prosecco wordt gemaakt in het noorden van Italië van de Glera druif. Deze schuimwijn is wereldwijd bekend. Voorheen was de wijn vernoemd naar de druif, en mocht elke mousserende wijn gemaakt met de Prosecco druif Prosecco wijn heten. In 2009 is de druif hernoemd naar Glera, en is het productiegebied van Prosecco beschermd.

Anders dan Cava wordt Prosecco niet op de zelfde manier als Champagne gemaakt. De meeste Prosecco wordt gemaakt met de methode “Charmat”. Hierbij vindt tweede gisting plaats in afgesloten tanks. Deze manier is minder tijdrovend dan de Methode traditionelle, waarbij deze gisting in fles plaatsvindt. Het resultaat is dat Prosecco veel frisser, fruitiger en verteerbaarder is dan Champagne. Prosecco ruikt naar bloemen en fruit en heeft een toegankelijk en aangenaam karakter.

Prosecco

Prosecco wordt vaak genuttigd als fris fruitig en vooral sprankelend aperitief. Lekkere prosecco is zo toegankelijk en vriendelijk dat iedereen het wel lust. Bovendien is het een aangename begeleider van lichte gerechten als bijvoorbeeld vis of een lichte salade.

Spumante vs Frizzante

Er zijn twee soorten Prosecco: Spumante prosecco en Frizzante prosecco. Het verschil zit hem in de bereidingswijze.

Frizzante prosecco kent een korte tweede vergisting, waarbij de wijn weinig kans krijgt om bubbeltjes in de wijn te genereren. Het resultaat is een wijn die parelt in plaats van bruist en die minder van smaak is.

Spumante Prosecco krijgt een langere tweede vergisting, waardoor zich meer druk opbouwt in de wijn, maar de mousserende wijn ook meer smaakt krijgt. Juist deze mousse maakt een Prosecco zo aangenaam.

Je zou dus veronderstellen dat Spumante de meest gedronken Prosecco is. Toch is dit niet zo. Dit heeft te maken met de zogenaamde “bubbeltaks”. Over een schuimwijn met meer druk in de fles wordt namelijk om een vage reden 4x zo veel aan accijnzen geheven. Dit scheelt bijna anderhalve euro op een fles.

Toch is in onze ogen, ook na deze accijnzen, een spumante altijd de beste keus. U kunt bij ons eenvoudig prosecco online kopen. Online prosecco bestellen, op een werkdag de volgende dag in huis.