De Giro d’Italia is in volle gang. Daarom zijn wij deze week ook in Italiaanse sferen. En wat is er nou meer typisch Italiaans dan deze zelfgemaakte plaatpizza Margherita? Buon Appetito!

Ingrediënten:

  • 1 zakje gist
  • 1 tl. zout
  • 4 el. olijfolie
  • 300 gr. bloem
  • 100 ml. kraanwater
  • 10 romatomaten
  • 500 gr. mozzarella
  • 4 tl. gedroogde Italiaanse kruiden

Bereidingswijze:

  • Zeef de zout, gist en bloem boven een grote kom
  • Maak een klein kuiltje in het midden en schenk hierin de olie en het water
  • Begin vanuit het midden te kneden
  • Kneed 10 min. tot er een soepel, elastisch deeg ontstaat
  • Maak een bal van het deeg en laat deze in een grote kom, afgedekt met vochtige theedoek, minimaal 1 uur rijzen tot het volume is verdubbeld
  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Snijd de tomaat aan de onderkant in en dompel ze 20 sec. in kokend water
  • Neem de tomaten eruit en laat ze afkoelen.
  • Pel het vel van de tomaat eraf en snijd het vruchtvlees in plakjes
  • Duw het deeg plat, verdeel het in gelijke stukken en rol met de deegroller uit tot fliterdunne, vierkante stukken
  • Snijd de mozzarella in plakjes
  • Beleg elke pizzabodem met de tomaat, mozzarella en Italiaanse kruiden
  • Breng op smaak met peper en zout en besprenkel met olie
  • Bak de pizza’s één voor één in 8-10 min. in het midden van de oven krokant en gaar

Pizza en wielrennen; perfecte combinatie toch?

Eet smakelijk!

Liefs,

Alana
Team Drinkzz