Iets te vieren is er altijd wel. Zo vieren wij bijvoorbeeld deze week Pillow Fight Day, maar denk ook eens aan het zonnetje dat heerlijk schijnt en het voorjaar dat weer voor de deur staat. Kortom, genoeg te vieren dus! Daarom maken we vandaag deze lekkere bananen-slagroom taart, zodat je lekker samen kunt vieren. Een wat lastiger recept, maar zeker de moeite waard!  

Benodigdheden:

  • 2 springvormenbananentaart
  • Bakpapier

Ingrediënten:

  • 2 vanillestokjes
  • 225 gr. lichtbruine basterdsuiker
  • 225 gr. boter
  • 225 gr. zelfrijzend bakmeel
  • 4 eieren
  • 3 el. halfvolle merk
  • 3 banen
  • 400 ml. slagroom
  • 1 citroen

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC
  • Bedek de bodem van de springvormen met bakpapier
  • Snijd de vanillestokjes open (in de lengte) en schraap het merg uit de stokjes
  • Mix de boter met de basterdsuiker in 5 minuten tot een luchtige, lichte massa
  • Meng de helft van het vanillemerg door de massa
  • Voeg één voor één de eieren toe en klop het mengsel nog eens 3 minuten
  • Voeg het bakmeel en de melk toe en roer door
  • Verdeel het beslag over de 2 springvormen
  • Bak de taartlagen in ca. 25 min. goudbruin en gaar
  • Laat 20 min. afkoelen in de vorm en vervolgens nog 2 uur uit de vorm
  • Verhit 125 gr. kristalsuiker met 3 el. water
  • Klop de slagroom met de rest van het vanillemerg en 3 el. kristalsuiker stijf
  • Prak met een vork 2 bananen tot puree
  • Meng de bananenpuree met 1/3 van de slagroom
  • Snijd de derde banaan in schuine plakjes en besprenkel met wat citroensap
  • Snijd de afgekoelde taartlagen indien nodig overlangs vlak en recht
  • Verdeel de bananenroom over 1 laag en bedek met de andere laag
  • Verdeel de rest van de slagroom erover
  • Maak de taart af met de overige plakjes banaan

Eet smakelijk!

Liefs,

Alana
Team Drinkzz