Het assortiment van Drinkzz breidt binnenkort uit. Zuid-Afrikaanse wijnen worden aan het assortiment toegevoegd, maar ook Chileense wijnen behoren tot de selectie. We vertellen u graag over de achtergrond van de wijnindustrie van dit Zuid-Amerikaanse land, en over de wijnhuizen wiens wijnen straks voor u beschikbaar zullen zijn.

De geschiedenis van de Chileense wijnindustrie gaat terug tot de 16e eeuw. Spaanse kolonisten brachten wijnstokken met zich mee en plantten deze in gronden van Chili. Halverwege de 19e eeuw werden ook Franse wijnsoorten op Chileense bodem geproduceerd. Vanaf de jaren 80 groeide de export door de toenemende kwaliteit en productie van wijnen. Chili is op dit moment de op vier na grootste wijnexporteur ter wereld en de op acht na grootste wijnproducent.

De assortimentsuitbreiding start met twee Chileense wijnhuizen. Het eerste wijnhuis is Manutara, wat de naam is van een heilige trekvogel volgens de cult van de originele bewoners van Paaseiland. Dit wijnhuis ligt  in de Maule Vallei, 250 kilometer ten zuiden van Santiago. Deze vallei beslaat 30% van de totale wijngronden van Chili, en is hiermee het grootste wijnbouwgebied van het land. Door de verschillende microklimaten kunnen hier ook veel verschillende druivensoorten gecultiveerd worden.

Het tweede wijnhuis is Viña Quintay. Dit wijnhuis werd in 2005 opgericht door een groep vrienden uit Casablanca. 'Quinta' betekent 'Go with the flow' in de taal van de Picunches, de oorspronkelijke bewoners van de Casablanca Vallei. Deze vallei staat bekend als de regio die de beste witte wijnen van Chili produceert. Druiven uit deze vallei zijn van zeer goede kwaliteit. Passie, innovatie en uitmuntendheid zijn waarden die dit wijnhuis inspireren om unieke wijnen te produceren die Chili het best representeren.

Deze achtergrondinformatie belooft veel goeds. Nog even geduld en dan kunt u ook gaan genieten van deze Chileense wijnen. Uiteraard zorgen wij er dan ook weer voor dat wij zo snel mogelijk deze fles wijn bezorgen bij u thuis.

 

Chileense wijngaard