Hoewel onze chorizo natuurlijk verrukkelijk is om direct op te eten, kan hij ook in allerlei heerlijke recepten gebruikt worden. Bijvoorbeeld in deze heerlijke quiche met aardappel, paprika en chorizo. 

Chorizo quiche

Benodigdheden

  • 1 koekenpan
  • 1 springvorm

Ingrediënten voor 2-4 personen

  • 6 plakjes bladerdeeg uit de diepvries, ontdooid
  • 3 eieren 
  • 50 gram manchego geitenkaas, geraspt
  • 100 gram uitgelekte, geroosterde paprika’s op pot, in kleine stukjes gesneden 
  • 10 gram bladpeterselie, fijngesneden
  • 3 el. olijfolie 
  • 6 gekookte nieuwe aardappels
  • 40 gram chorizo plakjes

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  2. Klop de eieren en voeg de kaas, peterselie en paprika’s toe.
  3. Voeg zoet en peper naar wens toe.
  4. Verhit de olie in een koekenpan en bak de stukjes aardappel in ongeveer 3 minuten goudbruin. Neem ze vervolgens uit de pan. 
  5. Bak de plakjes chorizo in 1 minuut in dezelfde koekenpan. Voeg vervolgens de stukjes aardappel weer toe, gevolgd door het eiermengsel.
  6. Vet de quichevorm in en beleg deze met de ontdooide plakjes bladerdeeg.
  7. Giet het mengsel in de vorm en druk de randen aan.
  8. Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven tot de quiche in het midden gaar is.

Eet smakelijk!

Alana
Team Drinkzz