Gin- Tonic

Als vinoloog drink ik met dit warme weer het liefst een frisse wijn. Op terrassen vallen de meeste wijnen helaas altijd erg tegen. Gelukkig is er dan mijn Guilty Pleasure: Gin-Tonic. Vooral de grote merken vallen vrijwel nooit tegen (behalve de prijs misschien).

Het leuke van Gin is dat er met smaken gespeeld mag worden. Waar wijn enkel druiven gebruikt mogen worden als basis, mogen er aan gin naar hartenlust Botanicals toegevoegd worden. Botanicals zijn plantaardige “smaakstoffen” die gebruikt worden tijdens het produceren van Gin. Juist deze smaakstoffen maakt elke gin, en dus elke gin-tonic net iets anders. Anders dan bij wijn kan de gin-stoker zijn gin precies zo laten smaken zoals hij dat wil.

bottle of gin

 

Leuk om te weten is dat Gin eigenlijk Nederlandse roots heeft. Het stamt af van het Nederlandse Jenever, een brouwsel dat deels met Jeneverbessen gemaakt is, in eerste instantie om zijn geneeskundige werking. Vooral de drogerende werking sprak de mensen echter aan, waardoor mensen dit recept verbeterden, en er in die tijd volop Jenever genuttigd werd.

Toen het Engelse leger ons beschermden tegen de Spanjaarden tijdens de 80-jarige oorlog ontdekten ook zij – als ze even niet aan het vechten waren – deze drank, waren er van onder de indruk en namen het recept 

En terecht! Een lekkere Gin is heerlijk. Vooral de door de gepassioneerde producent die Gin met de door hem nauwkeurig uitgezochte Botanicals verrijkte. in kleine batches gestookte Gin is zijn geld dubbel en dwars waard. Mix hem met de juiste tonic en veel ijs en je hebt een geweldig drankje.naar Engeland. Zij begonnen naar hartenlust met het stoken van een graandestillaat met jeneverbessen, hetgeen ze Gin noemden, vernoemd naar het Nederlandse Genever. Aanvankelijk was de Engelse Gin een slap aftreksel van het Nederlandse product, maar nu, eeuwen later begint gin zijn tweede leven, nu Gin door de massa herontdekt wordt.

We hebben een steeds uitbreidend assortiment aan Gin’s bij Drinkzz. Zowel de bekende merken als Hendricks en Tanqueray, maar ook kleinere producenten. Zelf een mooie gin gevonden? Ik ben altijd geïnteresseerd in een goede Gin / op zoek naar een goede Gin maker! Stuur me een mailtje!

Liefs,

Jan Augustijn

Jan@Drinkzz.nl