Persoonlijk advies? We staan voor u klaar, bel ons op +31 (0) 88 555 3 555

Port wijn

In Port zijn er oneindig veel mogelijkheden. Zo heeft Drinkzz rode port, witte port en rosé port in het assortiment. Graag wat meer informatie over de verschillen? Kijk dan eens onderaan de pagina of bij de verschillen in rode port!

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.

Port

Port is een versterkte wijn, die ontstaat door het stilzetten van de vergisting door het toevoegen van alcohol aan de most. Hierdoor blijven restsuikers aanwezig. Er zijn verschillende types port, van jonge Ruby tot oude Vintage port. Een jonge port is licht gekoeld in de zomer een aangename beleving, een Ruby port is een klassieke combinatie met kaas. Tawny port leent zich goed als aperitief, maar ook bij verschillende soorten desserts is het een ware aanvulling. Grote oude vintage port behoort tot de mooiste wijnen ter wereld. Vintage port en Colheita port zijn door hun complexiteit bijna een maaltijd op zich en ook heerlijk met noten en harde kazen.

 

Port wijn

De naam port komt van de stad Porto, waar het grootste deel van de port op wordt gevoed. Port maken is niet eenvoudig, wat al begint met de oogst. De wijngaarden in de Douro vallei, waar de druiven voor port groeien, liggen op steile hellingen en zijn slecht bereikbaar. Vroeger werden de druiven met blote voeten in grote bakken gekneusd, tegenwoordig zorgen moderne methoden voor circulatie van de most (geplette druiven) waardoor veel smaak, kleur en geur vrijkomt. Door alcohol toe te voegen stopt het gistingsproces, waardoor ongegist restsuiker behouden blijft. Hierna wordt de port, afhankelijk van het type, gerijpt op grote eiken vaten.

 

Witte port

Witte port is een port die enkel van witte druiven gemaakt mag worden. Het is gewoonlijk een blend van meerdere jaren om een constante kwaliteit te verkrijgen. Witte port wordt jong gedronken en is iets gekoeld het lekkerst. Delicaat, fruitig en vol. Klik hier voor ons assortiment witte port!

 

Rosé port

Rosé port wordt gemaakt van rode druiven, die minder kort rijpen met de schil. Hierdoor is hij lichter van kleur en wat speelser dan de rode variant. Onze rosé port zit vol rood zomerfruit en is erg fris.