Persoonlijk advies? We staan voor u klaar, bel ons op +31 (0) 88 555 3 555

Rode wijn

In ons assortiment hebben wij ruim 150 verschillende soorten rode wijn. Van soepele rode wijn tot de echte krachtpatsers, er is voor ieder wat wils.  

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.

Goede rode wijn

Wij van Drinkzz willen u een compleet aanbod rode wijnen bieden. Onze focus ligt op de klassieke wijnlanden Frankrijk, Italië en Spanje, maar u vindt ook wijnen uit relatief onbekende wijnlanden als Moldavië in ons aanbod. Ook hebben we een selectie aan nieuwe wereld wijnen gemaakt.

Ons aanbod breidt steeds verder uit. Onze wijninkoper bezoekt altijd de streek waar de wijnen vandaan komen, om zo een perfecte selectie te maken. Wijn, zo denken wij, proef je het best in de streek van herkomst.

Over smaak valt te twisten, over kwaliteit niet. Daarom beweren wij: we verkopen enkel goede rode wijn. We proeven de wijnen regelmatig. Mocht een wijn om wat voor reden ook niet aan onze kwaliteitseisen voldoen, neem dan contact met ons op. We verzinnen samen een passende oplossing.

Rode wijn wordt gemaakt van blauwe druivenrassen. Er zijn honderden druivenrassen. Het bekendste internationale druiven ras is Merlot. Deze druif geeft vaak soepele, zachte en lekkere wijnen. Merlot wijn is in Nederland een van de bekendste wijnen. Als u houdt van zachte rode wijn, Merlot is de geschikte druif.

Tempranillo is de bekendste druif van Spanje, die rijke, wat kruidige wijn oplevert. Het bekendste voorbeeld hier van is Rioja. Cabernet Sauvignon, voor de wijnboer een lastige druif, levert prachtige wijnen vol smaak en prettige tannines. De rode wijn Syrah of Shiraz, eigenlijk de zelfde druif, levert krachtige en wat kruidige wijnen.  Nebbiolo, tenslotte, is een majestueuze druif, die koninklijke wijnen oplevert.

Soorten rode wijn

We bieden verschillende rode wijn soorten aan. De beste rode wijnsoorten hangen af van uw persoonlijke voorkeur. Om u een handje te helpen, hebben we onderscheid gemaakt in verschillende categorieën, namelijk soepele rode wijn, stevige rode wijn en krachtige rode wijn.

 Voor de echte wijnliefhebber hebben we ook een selectie exclusieve wijnen. Dit zijn redelijk dure wijnen, geschikt om in uw kelder te bewaren of op een bijzonder moment te ontkurken.

 En niet geheel onbelangrijk, is rode wijn gezond. Diverse studies tonen aan dat het met mate nuttigen van rode wijn leidt tot een daling van het cholesterol en dat matige drinkers een langere levensduur hebben dan geheelonthouders.

 Droge rode wijn

De meeste rode wijnen zijn droog. Dit komt omdat alle suikers meestal omgezet worden in alcohol, behalve bij alcoholvrije wijn. Vooral Italiaanse rode wijn staat bekend om zijn droge karakter, maar ze produceren ook fruitige wijn. Rode wijn uit Moldavië is vaak wat zachter van karakter.