Persoonlijk advies? We staan voor u klaar, bel ons op +31 (0) 88 555 3 555

Krachtige rode wijn

Krachtige en intense wijnen, geconcentreerd en donker. Stevig van body en rijk aan smaak met soms een flinke zweem tannines. De zware jongens, geschikt als begeleider van een krachtig of ter verrijking van een mooi moment. Wijnen die geschikt zijn voor of zelfs baat hebben bij opleg. 

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.

Krachtige wijn

Bij krachtige wijn bedoelen we de wat zwaardere wijnen. Denk aan de typische Barolo, Rioja en Toscaanse wijnen. Deze wijnen hebben veel body en kracht, dit zijn niet de meest toegankelijke wijnen.

Vaak hebben deze wijnen behoorlijk wat tannines. Dit komt omdat de wijnen vaak gemaakt zijn van druiven met dikke schillen. Het schoolvoorbeeld hier van is Cabernet Sauvignon. De dikke schil die deze Bordeaux druif heeft zit boordevol tannines. Dit maakt de wijnen van deze druiven geschikt voor opleg.

Het zelfde geldt voor wijnen van de Nebbiolo druif. Hét voorbeeld van elegantie van een krachtige wijn. De tannines in Nebbiolo wijnen zijn ongeëvenaard, evenals de aromatische rijkheid.

Opnieuw is er een lastige en wat vage scheidingslijn tussen stevige rode wijn en krachtige rode wijn. Een wijn kan tegelijk stevig en krachtig zijn.

Krachtige wijnen worden vaak lang vergist, met veel schilcontact en gebruikelijk opgevoed in eikenhouten vaten. Dit geeft de wijnen hun uitgesproken rijke smaak, donkere kleur en volle aroma.

Deze smaakvolle rode wijnen zijn als geen ander geschikt om bij het eten te serveren. Door hun rijke karakter en opnieuw de aanwezigheid van tannines zijn ze perfect te serveren aan een gedekte tafel. Met name bij gerechten met rood vlees. Dit is de beste wijn- spijs combinatie. Denk bijvoorbeeld aan rosbief, entrecote, chateaubriand en wild. Uiteraard zijn deze lekkere wijnen ook op zichzelf te genieten.

Bij Drinkzz maken we het u mogelijk eenvoudig krachtige wijnen te bestellen. U hoeft de deur niet uit, u kunt onze wijn online kopen. Voor een eerlijke, transparante en concurrerende prijs, snel bezorgd.