Persoonlijk advies? We staan voor u klaar, bel ons op +31 (0) 88 555 3 555

Soepele rode wijn

 Wijnen die wat fruitiger van karakter zijn, die zich makkelijk laten drinken. Vriendelijke rode wijnen, soms wat lichter van kleur, maar daardoor niet minder vol van karakter. 

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.

Zachte wijn

Soepele rode wijn wordt vaak van andere druiven gemaakt dat krachtige rode wijn. Een bekend voorbeeld van een soepele druif is Pinot noir, ookwel spätburgunder of Blauburgunder genoemd in Oostenrijk en Duitsland of Pinot Nero in Italië. Het is de absolute lieveling van onze vinoloog. Het zacht fruitige karakter, de bloemen en de kruiden van jonge Pinot Noir vindt je in geen enkele andere druif. Deze druif is het voorbeeld bij uitstek dat een wijn zowel soepel als krachtig kan zijn.

Een andere soepele druif is Gamay, of Gamay noir a jus blanc zoals hij in Beaujolais genoemd wordt.  Beaujolais wijnen zijn soepel, eenvoudig te drinken en hebben een aangenaam fruitig karakter.

Soepele wijnen zijn erg geschikt om licht gekoeld te drinken in de zomer. 14 tot 16 graden is ideaal. Het fruitige karakter komt dan nog beter tot zijn recht.

Fruitige rode wijn

Soepele wijnen hebben een licht fruitig karakter, zonder harde kantjes en onaangename zuren. Meestal zijn deze wijnen niet op eikenhout gerijpt. De wijnen smaken bijvoorbeeld naar aardbeien, besjes, of frambozen.

Een soepele wijn wordt vaak gemaakt volgens de methode Macération Carbonique, een methode die zorgt dat er weinig tannine en zuur in de wijn komt. Het sappige karakter van de druif blijft echter bewaard. Soepele wijnen zijn snel op dronk en zijn vaak geen lang leven beschoren.

Soepele wijnen zijn de laatste tijd steeds meer in opkomst. De moderne consument vraagt steeds meer om pure, eerlijke wijnen die een fruitig karakter hebben. Wijnen die niet log zijn, of door eikenhout gemaskeerd.

Vaak zijn soepele wijnen jonge wijnen. Soepele wijnen passen goed bij soepele, niet te krachtige gerechten. Bijvoorbeeld pizza, pasta of een tapasplank.