Persoonlijk advies? We staan voor u klaar, bel ons op +31 (0) 88 555 3 555

Stevige rode wijnen

vol van smaak, soms zacht, maar altijd gestructureerd. Robuust genoeg om een maaltijd te begeleiden, vriendelijk genoeg om op zichzelf te drinken. 

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.

Stevige wijn

In deze categorie vind je stevigere rode wijnen. Dit zijn wijnen die behoorlijk stevig van smaak zijn. Ze zijn geconcentreerd en hebben veel smaak en kleur. Voor een stevige rode wijn heb je een stevige druif nodig. Bijvoorbeeld Merlot. Dit zijn vaak gulle wijnen vol smaak. Merlot wijnen zijn vaak vlezig, met aangename en zachte tannines.

Stevige wijnen kunnen op meerdere manieren gemaakt worden, met of zonder rijping op eiken vaten. Vaak hebben de wijnen veel schilcontact gehad, wat zorgt voor veel smaak.

Stevige rode wijn

Wat is het verschil tussen stevige en krachtige wijnen? Krachtige rode wijnen hebben veel kracht, veel concentratie en soms veel tannines. Bij stevige rode wijnen denk ik vooral aan concentratie. Stevige wijnen zijn geconcentreerder van smaak dan soepele wijnen. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat de druiven veel zon gehad hebben. Meer zon betekent rijpere druiven, rijpere druiven betekend meer smaak in de wijn.

Bij stevige wijnen denk ik ook aan fruit. Aan een dosis fruit mag het ook een stevige wijn niet ontbreken. Dit hoeven geen aardbeien en frambozen te zijn, bij stevige wijnen denk ik eerder aan kersen, bosbessen en bramen.

Stevige rode wijnen mogen ook een kruidig karakter hebben, zoals het geval bij is bij rode Rhône wijnen. Het is juist die kruidigheid die deze wijnen zo smakelijk maken.

Bij stevige wijnen denk ik al snel aan rode Portugese wijnen, vooral de genen die niet jarenlang in eiken vaten gerijpt hebben. De inheemse druiven die op de ruige oevers van de Douro aangeplant staan hebben een rijk en vol kruidig karakter, bijna ongeëvenaard zacht en tegelijk vol van smaak.

Ook voor stevige rode wijnen geldt: bij een stevige rode wijn hoort een stevig gerecht. Bijvoorbeeld een stoofpotje, barbecue, lasagne, pizza en pasta. Toch zijn deze wijnen meer dan geschikt om op zichzelf te drinken. Met een feestje of gewoon ’s avonds op de bank.

Stevige rode wijn kopen? Bij Drinkzz eenvoudig te bestellen, voor een eerlijke prijs, snel bezorgd.