Persoonlijk advies? We staan voor u klaar, bel ons op +31 (0) 88 555 3 555

Hertenbiefstuk met paddenstoelen 4 personen

bereidingstijd en baktijd in totaal: 45 minuten

 

hertenbiefstuk paddenstoel

Ingrediënten

  • 4 hertenbiefstukken
  • 1 rode ui
  • 200 gram snijbonen
  • 600 gram aardappels licht kruimig
  • 30 gram kruidenboter
  • Balsamicoazijn
  • 400 gram paddenstoelen
  • Scheut melk
  • Alfalfa
  • Peper en zout

 Bereiden

Aardappelpuree:
Kook de aardappels in een pan circa 15 minuten. Kook ook de snijbonen ca 10 minuten in een pan gaar. Vervolgens giet je de aardappels af en stamp je de aardappels met peper, zout melk en kruidenboter tot een smeuïge puree. Daarna voeg je de snijbonen er aan toe. Let op: de snijbonen stamp je niet mee in de puree.

Snij 1 rode ui in snippers, en fruit deze in een pan met wat boter of olie. Vervolgens voeg je de paddenstoelen toe en bak je ze 5 minuten mee. Ondertussen voeg je een flink scheut balsamicoazijn toe.

Smelt een beetje boter in een pan en kruid de biefstuk met peper en zout. Leg de biefstuk in een pan zodra de pan verhit is. Schroei de biefstuk dan aan beide kanten dicht.
Bak de biefstuk op een lager vuur nog door. 

Voor rare: 3 minuten, kerntemperatuur 48 graden
Voor medium: 8 minuten, kerntemperatuur 55 graden
Voor well-done: 10 minuten, kerntemperatuur 60 graden

Laat de biefstuk daarna nog 2 minuten rusten in aluminiumfolie.

Voeg een klein beetje water en balsamicoazijn in de pan om het vet te blussen. Breng het vet vervolgens aan de kook. Roer met een spatel de aanbaksels van het vlees los, en laat het vet iets in dikken tot een jus.

Verdeel de aardappel en snijbonenpuree op 4 borden. Leg op elk bord een biefstuk met wat paddenstoelen en jus. De alfalfa kan eventueel gebruikt worden als garnering.

Wijnsuggestie:

Hert is een geweldig stuk vlees. Krachtig en compact, met een typische wildsmaak. Hier kun je met een gerust hard stoere, stevige wijnen bij serveren. De wijn mag best wat kracht en tannine hebben. Denk aan een rijke bordeaux, een krachtige Nebbiolo of een rustieke Chianti. Ook klassiekers uit de Rhone misstaan niet naast een lekker stuk hertenbiefstuk.

 

Hieronder vindt u de bijpassende wijnen uit ons assortiment:

  • Poggio Bonelli Chianti Classico
  • Saint Damien Gigondas
  • Poggio Bonelli Chianti Classico Riserva
  • La Bastide Saint Dominique Châteauneuf-du-Pape Rouge
  • Château de Pez 2012
  • Barale Fratelli Barolo 2011
  • Giuseppe Cortese Barbaresco Rabaja

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.