Persoonlijk advies? We staan voor u klaar, bel ons op +31 (0) 88 555 3 555

Lasagne met pompoen en boerenkool voor 4 á 6 personen

Bereidingstijd: 30 minuten  Oventijd: 30 tot 40 minuten

Een heerlijk gerecht voor de koude dagen!

Lasagne met pompoen en boerenkool

Ingrediënten

  • 2 tenen knoflook
  • 12 verse vellen lasagne ( Let op: eerst voorkoken)
  • 600 gram pompoen
  • 400 gram boerenkool
  • een rode ui
  • 75 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 250 gram ricotta
  • 1 á 2 bollen mozzarella
  • 150 gram geraspte kaas
  • 4 takjes salie
  • 1,5 theelepels paprikapoeder
  • Snufje peper en zout
  • Olijfolie

Bereiden

Verwarm de oven op:
Conventionele oven: 200 graden
Hete lucht oven: 190 graden

Vet de ovenschaal licht in met olijfolie.

Hak de boerenkool in grove stukken. Snij de pompoen in blokjes. Snij de ui in snippers. Hak de knoflook fijn.

Kook vervolgens 400 gram pompoen rond de 15 minuten zacht in kokend water met zout. Maal nu de gekookte pompoen fijn met paprikapoeder, salie, ricotta en een beetje zout.

Snij vervolgens de overgebleven stukken pompoen in dunne plakjes.

Fruit de knoflook en rode ui met een klein beetje olijfolie in een grote pan en voeg daar vervolgens de boerenkool aan toe. Eventueel kunt u er nog wat zout en peper aan toevoegen. Voeg nu 50 gram geraspte Parmezaanse kaas en 75 geraspte kaas aan de boerenkool toe.

Nu gaan we de lasagne in laagjes maken in de ovenschaal. Nu kan ik wel uitleggen in welke volgorde alle laagjes moeten, maar het handigst is als je onthoud om ¼ pompoenspread daarna 1/3 pompoenplakjes en 4 lasagne bladen naast elkaar te leggen. Dat doe je elke laag. Let op: je begint de lasagne met het maken van een laag en je eindigt zonder een laag.
De boerenkool en mozzarella verdeel je tussen de lagen. En op het laatst gebruik je de geraspte Parmezaanse kaas, salie en wat stukken mozzarella als topping.

De lasagne kan nu in de oven voor 30 á 40 minuten totdat de bovenkant goudbruin wordt.

Wijntip:

Het gerecht is behoorlijk zwaar en rijk aan smaken. Niet het meest gemakkelijke recept om een wijn bij uit te zoeken. De wijn moet niet te veel zuren hebben, dat brengt het zoete van de pompoen in disbalans. Een veilige keuze is een wat molligere wijn, zowel wit als rood. Voor wit zou ik kiezen voor een Pinot Blanc of Pinot Gris uit de Elzas. Vol en smakelijk met een restzoetje. Drinkt u liever rode wijn, kies dan een zachte rode wijn. Bijvoorbeeld een Merlot of Beaujolais. Dit zijn veilige keuzes.

Hieronder vindt u de bijpassende wijnen uit ons assortiment:

  • Brouilly
  • Bott frères pinot Blanc Tradition
  • Norbert Bauer Grüner Veltliner Klassiek
  • Norbert Bauer Grüner Veltliner Kellerberg
  • Bott frères Pinot Gris Tradition
  • Bott Frères Pinot Noir Tradition

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.