Persoonlijk advies? We staan voor u klaar, bel ons op +31 (0) 88 555 3 555

Paasrecept

Kip uit de oven met crème fraîche en dragon voor 4 personen

Oventijd - 2 x 30 minuten

Viert u Pasen dit jaar met een Paasdiner? Wij hebben een heerlijk kiprecept en wijnsuggesties voor u klaarstaan. Pasen is nog nooit zo leuk en lekker geweest!

Veel braadplezier & proost op Pasen!

 

lekkere kip

 

Ingrediënten:

-  200 gram crème fraîche
- 1 sjalot ( fijngesnipperd)
- een paar takjes verse dragon
- 1 hele kip rond de 1 á 1,5 kilo
- 100 ml droge witte wijn of kippenbouillon
- 1 grote teen knoflook
- Zout en peper

Benodigdheden:

- Braadslee ( met rooster)
- aluminiumfolie
- keukentouw

 Bereiden:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng de crème fraîche samen met de dragon, sjalot, knoflook, peper en zout.
Vervolgens duw je met een lepel of een spatel onder het vel van de kip. Zo creëer je ruimte.
Let op! Zorg dat het vel van de kip niet scheurt als je met je spatel ruimte maakt. Smeer nu de crème-fraîchemengsel  onder het vel van de kip en smeer wat over de buitenkant van de kip. Wat overblijft kan in de holte van de kip gestopt worden.

Bind nu de kip dicht met het keukentouw. Strooi eventueel wat peper en zout over de kip heen. Plaats de kip met de borstkant naar beneden op het rooster in de braadslee. Schenk de droge witte wijn of de kippenbouillon in de braadslee.

Braad de kip 30 minuten in de oven en draai hem af en toe om. Braad de kip vervolgens nog eens 30 minuten verder totdat de borstkast goudbruin en de kip gaar is. Besprenkel de kip elke 15 minuten met het braadvocht van onderin de braadslee. Zo voorkom je dat de kip uitdroogt.

 Gaar tip:

Als het vocht helder van kleur is, dan is de kip gaar. Als het vocht roze van kleur is, dan is de kip nog niet gaar. Als de kip goudbruin van kleur is maar het vocht is nog roze, dan dek je de kip af met aluminiumfolie en braad je de kip verder totdat hij gaar is.

Haal vervolgens de kip uit de oven en laat het 15 minuten afgedekt met aluminiumfolie rusten.

Wijnsuggestie:

Bij gebraden kip drink ik het liefst een romige, volle Chardonnay of een lichte, iets gekoelde rode wijn. Vermijd te frisse witte wijnen en te zware rode wijnen. Deze overheersen de kip. Kies bijvoorbeeld voor een mollige Chardonnay uit Moldavië of een fruitige Zweigelt uit Oostenrijk.

Eet smakelijk en proost op Pasen!

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.