Persoonlijk advies? We staan voor u klaar, bel ons op +31 (0) 88 555 3 555

Pasta carbonara

Voor 2 personen Bereidingstijd: 25 minutenPasta carbonara

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 2 takjes peterselie (als garnering)
  • 62 ½ ml slagroom
  • 200 gram spaghetti (of andere pasta naar keuze)
  • 37 ½ gram Grana Padano
  • 1 teentje knoflook
  • 62 ½ gram magere spekreepjes

 Bereiden

Kook de pasta naar keuze zoals op de verpakking is aangegeven. Vervolgens klop je de slagroom samen met de eieren, peper en zout.

Bak de spekjes in de pan circa 4 á 5 minuten. De laatste 30 seconden kan je de fijngesneden knoflook er bij mee bakken.

Voeg de afgegoten spaghetti en het slagroommengsel toe in de pan. Roer tot het ei licht stolt. Voeg er eventueel ook geraspte kaas aan toe.

Verdeel de pasta over twee borden en bestrooi met peterselie en zwarte peper.

Wijnsuggestie:

Pasta carbonara is een klassieker. Gemakkelijk te bereiden en erg smaakvol. Maar ook erg vet en romig, met het hartige van de spekjes. Ook het ei dat gebruikt wordt in dit gerecht maakt het niet eenvoudiger te combineren met wijn. Dat betekent echter niet dat je bij dit gerecht geen wijn kunt drinken. Hou het wat eenvoudiger. Elke wijn die niet overdreven complex of rijk is, maar wel breed, is geschikt. Denk aan een Oostenrijkse Grüner veltliner voor wit of een drinkbare sappige Italiaanse barbera of sangiovese voor rood.

Hieronder vindt u de bijpassende wijnen uit ons assortiment:

  • Cuvée Elisabeth rood
  • Norbert Bauer Grüner Veltliner Klassiek
  • Villachigi Chianti
  • Norbert Bauer Grüner Veltliner Kellerberg
  • Villa Caratti Merlot

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.