Persoonlijk advies? We staan voor u klaar, bel ons op +31 (0) 88 555 3 555

Terra vitis

Terra vitis is een Frans kwaliteitskeurmerk dat eisen stelt aan de duurzame productie van wijnen. Terra vitis onderwerpt  hun producenten aan stenge milieu-eisen, gelijkend op die van biologische wijnbouw. Respect voor milieu is een belangrijk onderwerp, zo wordt het gebruik van pesticiden zo veel mogelijk voorkomen, wordt de wijngaard zo weinig mogelijk bemest en wordt toegezien op een zo schoon en hygiënisch mogelijke manier van wijn bereiden. Dit om de best mogelijke wijn te produceren, die ook in de toekomst gemaakt kan blijven worden. Te veel gebruik maken van koper en zwavel put de grond namelijk uit, hetgeen de toekomst van de wijngaarden bedreigt.

Terra vitis wijn

Wanneer u kiest voor Terra Vitis wijn, kiest u dus voor kwaliteit en duurzaamheid. Dit wordt geborgd in het “Cahier de Charge”, het wetboek van Terra Vitis.

Dit wil niet zeggen dat Terra vitis wijnen ook biologisch gecertificeerd zijn, maar de regels zijn in grote lijnen gelijk. Terra vitis is specifiek gericht op wijn. Zij weten dus wat er speelt, en stellen realistischere eisen aan wijnboeren, waardoor de productie niet in het gedrang komt. Terra vitis wijn is zuiver, puur en eerlijk, en dat proef je!

Onderstaand vindt u de wijnen die volgens de Terra Vitis principes geproduceerd worden. 

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.