Persoonlijk advies? We staan voor u klaar, bel ons op +31 (0) 88 555 3 555

Albariño 

Albariño is een fantastische druif. Compacte trossen met kleine druifjes met een dikke schil. Deze schil heeft de druif nodig in het ruige Rias Baixas, waar het hard kan waaien en veel kan regenen. De druiven zijn aangeplant in prachtige pergola’s, alwaar de druiven niet alleen meer zon krijgen, ze drogen er ook sneller. Bovendien hangen ze hier verscholen tegen de wind. Het nadeel is wel dat deze manier van aanplanten het oogsten moeilijker maakt. 

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.

Albariño wijn

Albariño komt oorspronkelijk uit het noorden van Portugal, en heeft slechts een kleine reis gemaakt naar het noord-oosten van Spanje. Eigenlijk staat de druif alleen daar aangeplant. Toch vindt je de wijnen over heel de wereld. En terecht! Albariño wijnen zijn over het algemeen geweldige wijnen, die goed gemaakt zijn. Ze hebben frisheid, mineraliteit, maar ook iets bloemigs. Het fruit zit mooi verweven in de gelaagdheid van de wijnen. Een goede Albariño heeft een zacht bittertje, wat uit de dikke schillen en de pitjes komt. Ondanks het rijpe fruit, hebben we wijnen toch nog een fris zuurtje.

In een Albariño wijn proef je het ziltige van de zee. Het zijn geweldige wijnen om bij allerlei visgerechten te schenken.

Albariño is het proberen waard. Bij ons kunt u verschillende Albariño Condes de Albarei wijnen bestellen. Van de basiswijn, tot Complexe, eikgerijpte Albariño's.