Persoonlijk advies? We staan voor u klaar, bel ons op +31 (0) 88 555 3 555

Cabernet Franc

Cabernet Franc is een Blauwe druif die hoofdzakelijk wordt gebruikt wordt voor rode wijn. De druif is de voorvader van de inmiddels bekendere druif Cabernet Sauvignon. De druif is goed bestand tegen koelere temperaturen, vandaar dat hij het goed doet in het Loire dal. Hier komt hij het best tot zijn recht in Chinon, Saumur Champigny en Anjou-villages. In Bordeaux staat de druif veel aangeplant in de wat koelere wijngaarden. Als de oogst van de andere druiven tegenvalt, kan er altijd een beroep worden gedaan op deze druif.

De druif wordt veel gebruikt in blends, bijvoorbeeld met Cabernet Franc of Merlot. Cabernet Franc wijn is aromatisch, met iets groenige tonen. De wijn heeft door zijn aanplant in vaak koelere gebieden een frisse zuurgraad en is zelden log. Zijn tannines zijn mild, maar aanwezig en aangenaam. Dit tezamen met zijn zijdezachte structuur maakt wijn van Cabernet Franc een goede partner voor rood vlees.

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.