Persoonlijk advies? We staan voor u klaar, bel ons op +31 (0) 88 555 3 555

Chenin Blanc

Chenin blanc is een veelzijdige, karaktervolle druif die oorspronkelijk uit het Loire dal komt. Nederlandse VOC-vaarders hebben deze in de 17e eeuw aangeplant in Zuid Afrika om zichzelf van druiven te voorzien tijdens hun vaart naar Indië. Nu is de Chenin Blanc in Afrika meer aangeplant dan in de Loire-vallei. In Afrika staat deze druif ook wel bekend als “steen”.

Chenin blanc is een frisse druif, die best wat zuren heeft. De smaak van de wijnen loopt uiteen van fris fruitig tot zoet en met edele rot. Daarnaast worden er eik gerijpte en mousserende wijnen van deze druif gemaakt. Chenin Blanc vertolkt zijn terroir erg mooi, waardoor elke grondsoort een andere smaak geeft aan de wijn.

Heel veel wijnen van Chenin blanc zijn van hele acceptabele kwaliteit, maar er zitten ook toppers tussen. Karaktervolle, droge gastronomische wijnen. Bloemig, zacht fruitig en vol finesse.

Chenin blanc rijpt vaak niet gelijkmatig. Sommige trossen zijn dan al rijp, terwijl anderen nog onrijp zijn. Het met de hand selecteren is dus belangrijk.

Chenin blanc die aangetast is door edele rot of botrytis levert prachtige zoete wijnen van wereldklasse op. Vergelijk het met een Sauternes, maar dan een stuk betaalbaarder. 

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.