Persoonlijk advies? We staan voor u klaar, bel ons op +31 (0) 88 555 3 555

Grüner veltliner

Hoewel deze druif hier nog geen eeuwen groeit is Gruner veltliner op en top Oostenrijks. Meer dan een derde van het totale druivenarsenaal staat aangeplant met deze druif, buiten Oostenrijk komt hij nauwelijks voor. Grüner Veltliner betekend letterlijk “de groene uit Veltlin”. De wijnen zijn als Oostenrijk; zuiver, fris maar vurig.

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.

Witte wijn Grüner Veltliner

Gruner veltliner groeit in grote trossen die laat rijpen. De druif heeft een mooie rijpheid, maar tegelijkertijd mooie zuren. De druif komt nauwelijks in blends voor en komt het best tot zijn recht wanneer hij als enige druif in de wijn gebruikt wordt.

Een goede Gruner veltliner is fris, fruitig (Citrus, grapefruit) en heeft een aangenaam pepertje. De zuurgraad is opmerkelijk en verfrissend. Afhankelijk van het terroir waar de druif aangeplant staat, zijn andere smaken in de wijn te ontdekken.

Gastronomisch is Gruner veltliner een klein wondertje, maar ook een veilige keuze. Iedereen vindt deze wijn lekker, de wijn past bij zo ongeveer elk gerecht en ook in deze restaurants stelt deze wijn nooit teleur. Waar andere wijnen afhaken, blijft Gruner heerlijk combineren.

Je kan de wijn dus bij zo ongeveer elk gerecht drinken. Het lekkerst is deze wijn echter bij Oostenrijkse gerechten als Schnitzel en zuurkool, maar ook mosselen en uitgesproken Aziatische gerechten.

Een alleskunner dus, deze druif. Absoluut het proberen waard.