Persoonlijk advies? We staan voor u klaar, bel ons op +31 (0) 88 555 3 555

Pinot Gris

Pinot Gris is de grijze druif uit de Pinot-familie. Hij komt ook onder de naam Pinot Grigio en Grauburgunder op de markt. Er wordt voornamelijk witte wijn van gemaakt. De druif heeft wat weg van Chardonnay. De wijn wordt in meerdere stijlen gemaakt. In de Elzas is het een van de nobele druiven, en geeft hij krachtige maar altijd zachte wijnen. In Italië zijn de wijnen frisser en droger. In Duitsland zijn de wijnen aromatisch en bloemig.

De druif komt oorspronkelijk uit Bourgogne, heeft compacte trossen, veel suiker en een lage zuurgraad.

 

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.

Witte wijn pinot Gris

Van Pinot gris wordt lekkere, volle witte wijn gemaakt. Witte wijn van pinot Gris is vaak vol van smaak, maar toegankelijk. 

Pinot Gris vs Pinot Grigio

Pinot Gris en Grigio zijn precies de zelfde druiven, die in een ander land aangeplant staan. In de regel is de Pinot Gris steviger, rijker en intenser en de Pinot grigio speelser, frisser en droger.

Wijn en spijs

Bij de Pinot gris mag, afhankelijk van zijn karakter, best een stevig gerecht geserveerd worden. Ook gerechten waar je normaliter een rode wijn bij zou schenken zijn geschikt voor deze veelzijdige wijnen. Neem bijvoorbeeld risotto of champignons, maar ook gevogelte en vlees.

Een frissere Pinot Grigio is een geschikte begeleider van salades, visgerechten en lichte pasta’s