Persoonlijk advies? We staan voor u klaar, bel ons op +31 (0) 88 555 3 555

Riesling

Denk niet aan Liebfraumilch als je denkt aan Riesling, je zou de druif tekort doen. Mede om die reden is Riesling is een tijd behoorlijk ondergewaardeerd geweest. Onterecht! Wat is riesling toch een fantastische druif. Riesling is als geen ander in staat het terroir te vertolken in de wijn. Een goed gemaakte Riesling is niet te versmaden, met een brede aromatische waaier, prachtige zuren, bijna onovertroffen elegantie en mooi ouderingspotentieel. Niet ver van zijn Duitse thuisland, in de Elzas zorgt deze druif voor het grootste deel van de aanplant van de Grand Cru wijngaarden. Hier weet deze druif prachtige wijnen voort te brengen.

Niet alleen in Duitsland staat Riesling aangeplant, steeds meer dappere wijnboeren over de hele wereld proberen de rijkdom van deze druif te benutten. Ik heb prachtige resultaten geproefd uit Noord-Italië en Australië.

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.

Riesling wijn

Riesling wijn is vaak uitgesproken van smaak, heeft frisse zuren en een goed bewaarpotentieel. Riesling kan strak droog, mineralig tot zoet en weelderig zijn. Onze Riesling wijn is de moeite van het proberen zeker waard!

Witte wijn Riesling

Aangezien Riesling een witte druif is, wordt hier bijna alleen maar witte wijn van gemaakt. De frisse zuren die de riesling druif heeft, maakt hem bijzonder geschikt voor het maken van Eiswijn. Veel mensen hebben, vaak onterecht, een negatief beeld van Riesling. Deze Aromatische, gastronomische druif is een klein wondertje. 

Bij Drinkzz kunt u de lekkerste Riesling wijn bestellen.