Persoonlijk advies? We staan voor u klaar, bel ons op +31 (0) 88 555 3 555

Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc is een van de meest bekende witte druiven. Deze druif geeft verfrissende wijnen met aangename aroma’s. De druif komt het best tot zijn recht in wat koelere klimaten en op arme kalkstenen bodems. Wereldberoemde wijnen gemaakt van deze druif zijn Sancerre en Pouilly Fume, maar ook zeewaarts in de Loirevallei, in de appellatie Touraine en verschillende anderen staat deze druif aangeplant. Ook in koele delen van Afrika en Nieuw zeeland doet deze druif het goed. Het deelgebied Marlborough (Nieuw Zeeland) staat zelfs bekend om zijn aanplant van Sauvignon blanc.

In Bordeaux wordt deze druif geblend met Semillon, in zowel frisse wijnen als zoete dessert wijnen. Ook wordt de druif hier opgevoed in eiken vaten, hetgeen hem complex en rijk maakt. 

Één ding hebben alle wijnen gemaakt met deze druif gemeen; het frisse karakter, aroma’s van vers gemaaid gras, van citrus en groen fruit. Witte wijn van Sauvignon blanc uit een warmer klimaat heeft meer aroma’s van tropisch fruit en een lagere zuurgraad.

Wijnen van de Sauvignon Blanc druif zijn echte zomer/aperitief wijnen. 

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.

Witte wijn Sauvignon Blanc

Wij selecteerden de beste Sauvignon Blanc wijnen. Bij Drinkzz kunt u eenvoudig verschillende soorten Sauvignon Blanc wijn kopen. Deze worden in onze stevige doos verzonden, zodat deze veilig bij u aankomen. Deze frisse wijnen kunt in in enkele stappen bestellen en zijn snel in huis.