Persoonlijk advies? We staan voor u klaar, bel ons op +31 (0) 88 555 3 555

Viognier wijn

Viognier is een witte druif die de laatste jaren sterk aan populariteit wint. Zijn rijke bloemige aroma en gastronomische inzetbaarheid, heeft gezorgd dat deze druif over de hele wereld aangeplant staat. Ook in nieuwe wereldlanden als Chili en Nieuw zeeland. Uit deze landen komt Viognier wijn die laag in zuren is, maar toch droog en fris.

 Het meest bekende voorbeeld van Viognier wijn is Condrieu, in het noorden van de Rhône Vallei. Op enorm steile hellingen staat deze druif in een arme bodem aangeplant. Viognier is de enige toegestane druif in deze streek, waar hij wijn van wereldberoemde rijkdom voortbrengt

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.

Witte Viognier wijn

Viognier is een druif met een kleine opbrengst, die veel aandacht van de wijnboer nodig heeft, die na de phylloxera -crisis bijna uitgeroeid was. De druif heeft de neiging ongelijkmatig te rijpen, en moet op precies het juiste moment geoogst worden. Als te vroeg geoogst wordt, is de druif niet ontwikkeld en ronduit saai, als de druif te laat geoogst wordt, wordt de druif log, vet en overdadig.

 De druif groeit het best op glooiende hellingen met een arme grond, met relatief koele temperaturen, waar de druif de kans krijgt om gelijkmatig en evenredig te rijpen.

Wat eten bij Viognier wijn

Het bloemige zachte karakter van de Viognier druif past bij een breed scala aan gerechten. Denk aan kruidige, Aziatische gerechten, gerechten met vis, sushi en zachte kazen.