Persoonlijk advies? We staan voor u klaar, bel ons op +31 (0) 88 555 3 555

Chileense wijnen

In vele opzichten is Chili een Walhalla voor de wijnboer. De phylloxera druifluis heeft hier nooit zijn slag kunnen slaan, dus druivenranken hoeven niet geënt te worden. Het klimaat is betrouwbaar, met schone lucht en bijna elke dag zon. Het Andesgebergte zorgt voor relatief koele nachten, waardoor de wijnen fris en zuiver fruitig van smaak zijn. Er zijn geen slechte wijnjaren in Chili en de bodemgesteldheid is goed. Bovendien komen ziekten in de wijngaarden nauwelijks voor. Vandaar ook dat veel Franse en Spaanse wijnboeren hun toevlucht hebben genomen naar Chili. Nu is Chili een dermate grote wijnproducent dat het niet meer weg te denken is in het wijnlandschap. Chileense wijnen bieden een contante, hoogwaardige kwaliteit.

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.

Rode wijn Chili

In de keuze van druiven zie je duidelijk de Franse invloed. Rode wijn uit Chili wordt bijvoorbeeld gemaakt van Cabernet Sauvignon, Merlot en Pinot Noir. Ook Carménère is van oorsprong een Franse druif, die tegenwoordig in Chili meer aangeplant staat dan in Frankrijk. Carmenere heeft een lekker peperig karakter. Carignan, een Spaanse druif, doet het ook goed in Chili, vooral de oude wijnstokken leveren geconcentreerde, smaakvolle wijnen. Ook de Bordeaux blend (Merlot en Cabernets) worden in Chili veel geproduceerd, vooral in Central Valley. In de koele klimaten van Chili, aan de kust, staat de Pinot Noir meer aangeplant.

Witte wijn Chili

Chili produceert witte wijnen van bekende internationale druivenrassen. Chardonnay en Sauvignon blanc zijn hier bekende voorbeelden van. Voor Chardonnay wordt soms gebruik van Franse eikenhouten vaten. Dit maakt de wijn voller van smaak. Chileense witte wijnen zijn vaak fruitig, voordelig en betrouwbaar. Onbekendere witte druivenrassen zijn steeds meer in opkomst, zoals Riesling en Gewurztraminer.

Wijnen uit Chili

Omdat het zo eenvoudig is om wijn te maken in Chili, zijn Chileense wijnen altijd erg stabiel van kwaliteit. Chileense wijnen bieden over het algemeen waar voor hun geld. Veel wijn uit Chili worden geproduceerd door grote bedrijven, die enorme volumes hebben. Export van Chileense wijnen neemt steeds verder toe. Steeds minder wordt gebruik gemaakt van eik rijping, juist de fruitigheid van de wijnen wordt door de moderne consument steeds meer gewaardeerd. In Chili gelden niet de strenge regels die in Europa gelden, waardoor het maken van wijn in Chili goedkoper is. Een voorbeeld is het gebruik van eiken snippers in de wijnen, een proces dat vele malen goedkoper is dan het rijpen in eiken vaten.

Bij drinkzz verkopen we Chileense wijnen van de kleine producent. De meeste wijnen zijn single vineyard, wat de kwaliteit garandeert. Spannende wijnen, met karakter!