Persoonlijk advies? We staan voor u klaar, bel ons op +31 (0) 88 555 3 555

Domaine Ménard-Gaborit 

De onafhankelijke wijnproducent Domaine Ménard-Gaborit heeft 73 hectaren aan wijngaarden in de AOC Muscadet Sèvre et maine, het westelijke deel van de Loire-vallei. Het bedrijf bestaat vanaf 1734 en wordt sindsdien van vader op zoon overgedragen. Het wijnhuis is in handen van twee broers, Philippe en Thierry Ménard. Zij doen hun werk met hun hart. Philippe doet het meeste werk in de wijngaard, zijn broer Thierry houdt zich meer bezig met de vinificatie van de wijnen.  

Samen combineren ze de expertise van de vele generaties met moderne productie methoden, om zo wijnen te maken die recht doen aan de streek, maar altijd plezierig en aangenaam zijn. Zowel de kenner als de liefhebber moet van hun wijnen kunnen genieten, zo stellen ze.

Het grootste deel van de wijngaarden staat aangeplant met Melon de Bourgogne, waarvan enkelen op gemeentelijke cru’s. De Muscadet sevre et Maine sur Lie is verantwoordelijk voor hun grootste volume. Menard-Gaborit is gekwalificeerd als zijnde een “verantwoorde landbouwer” door het ministerie van milieu. 

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.