Persoonlijk advies? We staan voor u klaar, bel ons op +31 (0) 88 555 3 555

Bussia

Bussia is (een van de) grootste cru’s van Barolo. Het is een cru die voor het grootste deel in Monforte d’Alba valt, en voor een heel klein deel in de Barolo-Appelation. De grootte van de cru maakt hem een beetje dubbel. Hij is wat te groot om in te delen in een klimatologische zone. Lokalen maken onderscheid in Bussia Soprana voor de laag gelegen wijngaarden en Bussia Sottana voor de hoger gelegen wijngaarden. Opvallend aan Bussia is ook dat er niet een specifieke stijl wijnen gemaakt wordt. Sergio Barale bijvoorbeeld maakt een voor de streek elegante, moderne stijl, terwijl anderen intens en klassiek produceren.

 Als je toch een karaktereigenschap aan deze cru wil toebedelen, zou dat zijn: robuust. De bodem bestaat voor een groot deel uit marmer, kalksteen, sedimenten van fossielen en is rijk aan ijzer en carbonaatmineralen. Dit zijn goede bodem omstandigheden voor het produceren van geconcentreerde, gestructureerde en stevige, aromatische wijnen, met de mogelijkheid tot lange oudering.

Bussia is de belangrijkste en alom gewaardeerde Cru van Monteforte d’ Alba. 

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.