Persoonlijk advies? We staan voor u klaar, bel ons op +31 (0) 88 555 3 555

Moldavische wijnen

Moldavië, is van alle voormalige Sovjetrepublieken degene met de meest aangeplante wijnstokken. In de 19e eeuw is de wijnbouw flink verbeterd door de invloed van de Franse kolonisten. Zij plantten druivenrassen aan die internationaal bekend, en dus verkoopbaar waren. In de sovjettijd werden gigantisch veel wijnstokken aangeplant. Een zesde van heel Moldavië stond beplant met wijnstokken. Toen Rusland een anti- Alcohol campagne begon, liep dit aantal snel terug. Investeringen en goede wijnmakers zijn nu weer druk doende om Moldavië weer op de (wijn) kaart te krijgen. 

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.

Moldavië heeft geweldige omstandigheden voor het cultiveren van wijndruiven. De breedtegraad is goed, wat een prettig klimaat oplevert. De grond is arm en er is veel hoogteverschil. Bovendien heeft de zwarte zee een temperende invloed op de temperatuur. Toch vormt die temperatuur ook soms een probleem. In de winter is het soms zo koud dat de wijnstokken dood vriezen. Veel Moldavische druiven worden met de hand geplukt en gesorteerd, wat er voor zorgt dat enkel de beste druiven voor de wijn gebruikt worden.

De beroemdste wijngaarden van Moldavië liggen in Purcari, waar ook het gelijknamige wijn Purcari gelegen is.

Rosé Moldavië wijn

In Moldavië wordt mooie Rosé wijn gemaakt. Een premium Rosé is onze Purcari Rose, die gemaakt is van de internationale druiven Cabernet Sauvignon en Merlot, met een beetje toevoeging van de Inheemse druif Rara Neagra. Moldavische Rose is aangenaam fruitig en zacht.

Rode wijn Moldavië

In Moldavië staan zowel internationale als nationale blauwe druiven aangeplant, waar rode Moldavische wijn van gemaakt wordt. Zowel als Cépage (een enkele druif) als in blends. Moldavië heeft verschillende bodemsamenstelling en klimaten, zodat ze voor elke druif de ideale wijngaarden uit kunnen zoeken. Rode wijnen worden soms op eiken vaten opgevoed, naargelang het karakter van de druif dit toestaat.

Internationale blauwe druiven die aangeplant staan in Moldavië:

Lokale rode Moldavische druivenrassen

Witte wijn Moldavië

In witte wijnen is sterk de Franse invloed te merken. Er wordt voornamelijk gewerkt met Franse druiven voor de exportwijnen. Ook bij de witte wijnen wordt soms gebruik gemaakt van rijping op eiken vaten, wat de wijnen wat meer complexiteit geeft. Witte wijn uit Moldavië hebben een erg goede prijs/kwaliteit verhouding.

Wij hebben de volgende witte wijn uit Moldavië in ons assortiment:

Purcari

Purcari is een van de meest prestigieuze wijnhuizen van Moldavië. In de 19e eeuw was Purcari een van de meest gerenomeerde wijnhuizen van de wereld. Zeker toen in 1878, nota bene in Frankrijk, een wijn van Purcari, de Negru, werd verward met een Bordaux.

In de oude kelder van het wijnhuis Purcari wordt na een turbulente politieke ontwikkeling van Moldavië opnieuw gebouwd aan het hoge niveau. En met succes. Niet alleen behaalt Purcari vele medailles, de kwaliteit van hun wijnen is van hoog niveau en stabiel. Op de labels van Purcari staat 1827 geschreven, het jaar dat Purcari opgericht is.  

Bostavan

Bostavan is een grote producent in Moldavië. De productie van wijnen is geoptimaliseerd, waardoor de prijs kwaliteit verhouding van deze wijnen opmerkelijk goed is. Wij bieden twee klassieke wijnen van deze producent aan: een Moldavische Chardonnay en een Moldavische Cabernet Sauvignon.

Moldavische wijn kopen.

Moldavische wijnen zijn constant van kwaliteit, zijn vriendelijk geprijsd en bieden dus waar voor hun geld. Daarnaast is het weer eens wat anders dan alle klassieke wijnlanden. Wilt u eenvoudig wijn uit Moldavië kopen? Bij Drinkzz bent u aan het goede adres! Moldavische wijn is eenvoudig te bestellen en snel in huis.