Persoonlijk advies? We staan voor u klaar, bel ons op +31 (0) 88 555 3 555

Quevedo port 

Op enige afstand stroomopwaarts van de stad Porto ligt de wijnregio Douro, beschut van kustinvloeden door bergketens. De regio is gekwalificeerd met de hoogst mogelijke wijnclassificatie als DOC (Denominação de Origem Controlada). Deze staat garant voor de unieke en bijzondere kwaliteit van het product port uit deze regio.

In 1991 werd Quevedo opgericht als een merk van Port. De wijngaarden van Quevedo komen uit de Douro Superior, het gebied binnen de Douro DOC waar de beste kwaliteitsport vandaan komt. Deze wijngaarden zijn gelegen op de rechteroever van de rivier Douro. Het landgoed bestaat uit 8000 vierkante meter en de Quevedo familie heeft slechts een enkele missie: de rijkdom van die wijngaarden in elke fles terug te laten komen. 

Na handmatig te zijn geplukt, worden de druiven in kleine containers naar de kelder gebracht. Daar worden de temperatuur, zuurgraad, kleur en baumé bepaald. Gescheiden van de stengel en zacht gekneusd worden de druiven bakken geplaatst waar ze beginnen met het proces van fermentatie. Natuurlijke gisten transformeren de suiker van de druiven in alcohol. Wanneer tijdens de productie van port de gisting wordt onderbroken doordat brandy wordt toegevoegd, is Port Quevedo geboren.

Quevedo maakt de standaard lijn van Tawny en Ruby port, maar in goede jaren mogen zijn ook Vintage ports op de markt brengen. 

De optimale omgeving voor het verouderingsproces van de wijn is een schemerige wijnkelder met een zorgvuldig gecontroleerde temperatuur. De wijnkelder van Quevedo is gelegen in São João da Pesqueira, een klein stadje in het hart van de Dourovallei. In deze wijnkelder, doordrenkt van historie, wordt met kennis van generaties gezorgd voor de rijping van een van de beste port merken die de regio heeft voortgebracht.

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.