Persoonlijk advies? We staan voor u klaar, bel ons op +31 (0) 88 555 3 555

Zuid Afrikaanse wijnen

De wortels van de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie dateren uit de tijd van de ontdekkingsreizigers van de Nederlandse Verenigde Oostindische Compagnie. Zij legden een tuin aan om de schippers van fruit te voorzien tijdens de lange reizen. Ook wijn had een positieve invloed op de gemoedsrust van de zeebonken. Toen na een paar jaar de Fransen aan wal kwamen nam de kwaliteit van de wijnen gestaag toe. Daarna groeide de Zuid Afrikaanse wijnen grillig, mede door de politieke instabiliteit. Begin vorige eeuw eindigde het grootste deel van de druiven in branderijen, om tot wijnalcohol verstookt te worden. Vernieuwingen in de kelder en in de wijngaarden hebben geleid tot een verbetering van de kwaliteit van de wijnen.

Nu staan Zuid Afrikaanse wijnen bekend om hun fruitige, toegankelijke maar vooral smakelijke wijnen, die veel mensen in de lage landen weten te waarderen. 

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.

Wijngaarden liggen in de Westkaap. Op heuvels, hellingen en in prachtige valleien staan in verschillende microklimaten vooral internationale druivenrassen aangeplant. Het klimaat is mediterraan, het is er nooit echt koud. Hierdoor kunnen de druiven er optimaal rijpen.

 

Rode wijn Zuid-Afrika

In Zuid Afrika worden vooral Europese druivenrassen gebruikt om rode wijn van te maken. Bijvoorbeeld Cabernet Sauvignon en Shiraz staan veel aangeplant, en doen het bijzonder goed in het Zuid Afrikaanse klimaat. Daarnaast worden in Afrika ook rode wijnen gemaakt van:

  • Pinot noir
  • Cabernet Franc
  • Cincaut
  • Merlot

Daarnaast zijn er druivensoorten in Zuid Afrika die verder nergens voorkomen, zoals de Pinotage. Deze is ontstaan door Pinot Noir en Cinsault te kruisen. Pinotage is de bekendste druif van Zuid Afrika die veel fans, maar ook tegenstanders heeft. Een goede Pinotage is fruitig en heeft aardig wat tannine.

Witte wijn Zuid-Afrika

Uit Zuid Afrika komt ook heerlijke witte wijn. De meest aangeplante druif is Chenin Blanc, een oorspronkelijk Franse druif die in Zuid Afrika schittert. Wijnen van Chenin Blanc hebben een mooie bewaarpotentie. Het zelfde geldt voor Chardonnay, een druif die zo ongeveer in elk wijnland aangeplant staat. Voorheen werden hier vooral dikke eikgerijpte van gemaakt, tegenwoordig mogen ze ook wat fruitiger zijn. Andere witte druivenrassen die in Zuid – Afrika aangeplant staan zijn:

  • Sauvignon Blanc
  • Riesling
  • Viognier
  • Colombard

Zuid Afrikaanse wijn kopen.

Veel Zuid- Afrikaanse wijn komt als Bulkgoed naar Europa, de kwaliteit is dan soms twijfelachtig. Wij bieden Zuid Afrikaanse wijn aan van verschillende producenten, die altijd in Zuid Afrika gebotteld zijn. Zo kan de kwaliteit gegarandeerd worden. Bij Drinkzz kunt u eenvoudig Zuid Afrikaanse wijn kopen. Eenvoudig te bestellen en snel in huis.